Apetyt na Drogę

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
LUNCH BOX

Tortilla z kurczakiem, szpinakiem i suszonymi pomidorami + owoce

Dziś moja pierwsza propozycja lunch boxa dla Was.

Jesteście gotowi? To zaczynamy!

Jakie składniki będą nam potrzebne?

200g serka śmietanowego
50g suszonych pomidorów w oleju
45g mrożonego szpinaku
2 ząbki czosnku
podwójna pierś z kurczaka
1/4 szklanki startego parmezanu
4 placki tortilli
olej do smażenia
25 listków świeżej bazylii
sól
pieprz

+ ulubione owoce (u mnie kiwi i ciemne winogrona)

To zabieramy się do dzieła:

  • zmrożony szpinak wrzucamy na patelnię, smażymy, aż woda wyparuje, następnie solimy i dodajemy posiekany czosnek
  • pomidory odsączamy z oleju i kroimy na kawałki
  • listki bazylii kroimy w cienkie paski
  • pierś kurczaka doprawiamy solą i pieprzem, kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na patelni

Teraz wszystkie składniki możemy połączyć w misce i doprawić do smaku

  • placki tortilli lekko podpiekamy na patelni (możemy ją przetrzeć niewielką ilością oliwy) na małym ogniu przez ok. pół minuty z każdej strony
  • masę rozprowadzamy na plackach i zwijamy

Prawda, że proste? 🙂

 

 

6 Comment

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *