Apetyt na Drogę

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
LUNCH BOX

Sałatka z wędzoną makrelą, kaszą pęczak i warzywami

Dziś coś dla sałatkożerców 🙂

Co nam będzie potrzebne?
60g ugotowanej kaszy pęczak
50g wędzonej makreli
100g pomidorków koktajlowych
1 mała cukinia, starta na dużych oczkach
garść świeżej natki pietruszki lub szczypiorek

Dressing
1 łyżka oliwy z oliwek
1 łyżeczka soku z cytryny
sól, pieprz

Wszystkie składniki przygotowujemy osobno wieczorem, a rano mieszamy i wychodzimy z gotowym lunchem 🙂

Przygotowanie sałatki zajmie Wam tyle, ile czas na ugotowanie kaszy (ok. 30 min). Jeżeli to dla Was za długo, możecie kaszę zastąpić komosą ryżową, a nawet kaszą gryczaną, której czas gotowania jest o połowę krótszy.

2 Comment

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *