Apetyt na Drogę

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
LUNCH BOX

Kanapki w dwóch odsłonach

Kanapki to najprostsza forma skonstruowania szybkiego, drugiego śniadania.
Dzisiaj przygotowałam dla Was dwie wersje, w tym mój osobisty ulubiony zestaw (z łososiem).

Z czego je poskładamy?

Na pewno z chleba. Wybierzcie swój ulubiony. Ja miałam akurat kilka kromek żytniego, wieloziarnistego (uwielbiam!).
Psst! Jak już poznam tajniki pieczenia domowego i wyjdzie pysznie, wrzucę Wam przepis na bloga.

Wersja I

kilka cienkich plasterków wędzonego łososia (zawsze kupuję skrawki łososia na kanapkę)
ulubione kiełki (tym razem wykorzystałam te z jarmużu)
serek do smarowania, najlepiej zwykły, śmietankowy bez dodatków
masło

I formujemy. Ja zrobiłam podwójnie złożone, bo tak mi łatwiej weszły do pudełka, ale Wy możecie poskładać tradycyjne i poukładać je w dowolny sposób. Jedna kromka, masło, serek śmietankowy, łosoś, kiełki, druga kromka.

Wersja II

Pasta z awokado
połówka awokado
jajko ugotowane na twardo
łyżka majonezu
kilka kropel soku z cytryny
sól
pieprz

Dodatkowo:
masło
dowolna wędlina, ser, można dołożyć też rzodkiewkę lub inne warzywo

W blenderze miksujemy wszystkie składniki na pastę, doprawiamy i gotowe 🙂 I formujemy. Jedna kromka chleba, masło, pasta z awokado, wędlina, ser, dowolne warzywo, druga kromka.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Do pudełka i w drogę!

1 Comment

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *